کاخ آپادانا شوش،معماری کاخ آپادانا شوش،پلان کاخ آپادانا شوش،آدرس کاخ آپادانا شوش
در شوش محل تاریخی زیبای به نام کاخ آپادانا قرار دارد.
جالب است بدانید که کاخ آپادانای شوش قصر زمستانی شاهان هخامنشی بودهاست که در زمستان به این محل عظیمت می کرده اند. لازم به ذکر است که این کاخ به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در حدود سالهای ۵۱۵_۵۲۱ پیش از میلاد در شوش روی آثار و بقایای عیلامی ساخته شده است. در واقع دیوارهای کاخ از خشت و ستونهای آن از جنس سنگ است.
لازم به ذکر است که کاخ داریوش واحدهای مختلفی از جمله تالار بار عام، حرمسرا، دروازه و کاخ پذیرایی و همچنین سه حیاط مرکزی را شامل می شود. البته دیوارهای داخلی کاخ با آجر لعابدار منقوش با طرحهای سپاه جاویدان، شیر بالدار و نقش گل نیلوفر آبی تزیین شده اند که بقایای بهجایماندهٔ آنها در موزههای خارجی و داخلی نگهداری میگردند.به یاد داشته باشید که مساحت تالار یا کاخ آپادانا ۱۰۴۳۴ متر است. البته این کاخ که بارگاه یا آپادانه نامیده شده توسط اردشیر دوم تجدید بنا گشته است. در واقع طرح کاخ بنایی کوشک مانند با ۳ ایوان ستوندار در جبهه شمالی ، شرقی و غربی آن است. لازم به ذکر است که تالار مرکزی با ابعاد ۵۸ در ۵۸ متر است و دارای ۳۶ ستون می باشد. قابل ذکر است که ارتفاع ستونها حدودا ۲۰ متر است و با ستون های کله گاوی شکل بنا شده است. البته ایوان ها هر کدام دارای دو ردیف ستون ۶ تایی می باشند.
قابل ذکر است که از کلیه مجموعه کاخ ۱۱۰ اتاق و تالار مکشوف گردیده است. در واقع شش حیاط که سه تای آنها بسیار بزرگ دور یک محور شرقی و غربی قرار گرفته اند، در داخل مجموعه کاخ ها موجود بوده اند که به وسیله یک راهروی بزرگ به بخش شمالی مربوط می شده است. بدنیست بدانید که سه حیاط کوچکتر در بخش شمالی مجموعه کاخ قرار داشته اند. التبه اتاق ها و ساختمان های مختلف کاخ به وسیله این حیاط ها روشنایی گرفته و تهویه می شدند.
لازم به ذکر است که در سال ۱۸۸۰ میلادی، یک گروه از باستان شناسان فرانسوی این کاخ را از دل خاک بیرون کشیدند و ستونها و سرستونهای کاخ را با اره بریدند و به فرانسه منتقل نموده اند و امروزه در شوش، فقط چند زیرستون وجود دارد و کاخ به شکل سابقش وجود ندارد. البته بیشتر اشیا خارج شده، اکنون در موزه لوور نگهداری می گردند.
ژان دیولافوا در کتاب خاطراتش مینویسد اینچنین: دیروز گاو سنگی بزرگی را که در روزهای اخیر پیدا شدهاست با تاسف تماشا میکردم، در حدود دوازده هزار کیلو وزن دارد! تکان دادن چنین تودهٔ عظیمی غیر ممکنمی باشد. بالاخره نتوانستم به خشم خود مسلط شوم، پتکی بدست گرفتم و بجان حیوان سنگی افتادم. ضرباتی وحشیانه بهاو زدم. سر ستون در نتیجه ضربات پتک مثل میوهٔ رسیده از هم شکافته شد.
مطالب مرتبط:
ارگ کریم خان
عمارت کلاه فرنگی شیراز
عمارت شاپوری
شمس العماره
:: بازدید از این مطلب : 745
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0